Over ons

Welkom in blend jeugdorkestVoor muzikanten van eender welke leeftijd (12 jaar of ouder) die samen willen spelen in een orkest dat muzikale uitdagingen niet uit de weg gaat. Toffe repetities, concerten en activiteiten wachten op jou!


Repetitie in het harmonielokaal van Lillo (17u-18u).

Adres: Meester Surinxstraat 16,

3530 Houthalen-Helchteren


dirigent: Kristof Aerts


Kristof Aerts werd geboren in 1989. Op elfjarige leeftijd volgde hij zijn eerste klarinetlessen aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord & Dans Beringen.
Alvorens verdere muziekstudies aan te vatten, behaalde Kristof een Master Nederlands en Theater-, film- en literatuurwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Daar voltooide hij eveneens de Specifieke Lerarenopleiding.

Sinds september 2012 studeert Kristof aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen. Hij behaalde er een diploma Bachelor Klarinet bij Ivo Lybeert en Raymond Dils en volgt er (na vijf voorbereidende jaren) vanaf september 2017 de Masteropleiding Directie bij Dirk De Caluwé, Jan Hadermann, Jan Van der Roost en Steven Verhaert.

Om zich nog verder te vervolmaken, volgt hij sinds september 2016 ook de lessen Directie Instrumentale Muziek bij Kevin Houben aan de Genkse Academie en nam hij deel aan diverse masterclasses (van o.a. Johan de Meij en Philip Harper). Momenteel is Kristof werkzaam als leerkracht woord, muziek en saxofoon aan de Academie van Beringen.

Kristof deed directie-ervaring op als vervangend dirigent bij de Koninklijke Harmonie Sint-Bartholomeus Merksem (2014-2016). Momenteel is hij actief als dirigent van de Koninklijke Harmonie De Heidegalm Berkenbos (sinds maart 2013)en Koninklijke Harmonie De Bergengalm Hechtel (sinds mei 2017).

Als muzikant is Kristof lid van het Koninklijk Harmonie Orkest Schelle. Hij verleent ook regelmatig zijn medewerking aan producties van het Conservatorium Antwerpen.